Menü Bezárás

Jelentkezz az ECCE (European Conference of Christian Education) nemzetközi konferenciára! – Balatonszárszó, 2023. május 8-12.

A MEE Gyülekezeti és Missziói Osztálya és Gyermek és Ifjúsági Bizottsága részt vesz a 2023-as személyes jelenlétű, nemzetközi, ökumenikus, háromnyelvű (angol, német, francia) gyermekek közötti szolgálatra fókuszáló öt napos képzésnek a szervezésében. 

A találkozó témája Zsolt 42,8 alapján: Deep Cries Out: growing through crisis to reignite children’s ministry.

Az ECCE (European Conference of Christian Education: https://ecceconference.org) szervezet Európa különböző országaiban tart képzéseket háromévente, a köztes években pedig egy-egy online alkalomra kerül sor, az elmúlt években ezekre hívogattunk is. A nemzetközi tapasztalatcsere most sok év után újra régiónkban lesz Balatonszárszón a SDG Református Konferencia-központban. Ezért is fontos lenne, hogy éljünk a lehetőséggel.

Egyházunk tekintettel arra, hogy ez egy szinte vissza nem térő alkalom (az útiköltségen kívül nincsenek egyéb személyes költségek, amelyek máshol fennállnak), a  részvételre 10 fő részére (kétágyas szobákban) egyházunk keretet különített el.

A találkozón magyar szakemberek, lelkészek is szolgálatot vállalnak, a főelőadó pedig Bob Hartman lesz, a Mesélő Biblia szerzője. A részletes programot csatolva küldjük a szervezők meghívója mellett.

A fentebb felsorolt három nyelv közül az egyik középfokú szinten való ismerete szükséges az eredményes részvételhez, tolmácsolásra nem lesz lehetőség a helyszínen.

Szeretettel hívjuk tehát a gyermekek között tanítói szolgálatot végzőket (hittanárokat, hitoktatókat, lelkészeket, gyülekezeti munkatársakat) a 2023. május 8-12. között Balatonszárszón szervezett európai konferenciára. 

A 13/2022 (XI.09.) sz. LÉM-bizottsági határozat szerint az ECCE konferencia pontértéke 3 fakultatív kreditpont. A HÉM szerint a 7,5 kreditpont adható a teljes részvételért.

A jelentkezés után, kérjük, írjon egy e-mailt, a gyulmisz@lutheran.hu címre, hogy jelentkezett a konferenciára. Az első 10 jelentkezőnek az egyház fizeti a részvételi díját (ez fejenként 350 Euró), ezért mielőtt fizetne várja meg visszajelzésünket, hogy benne van-e az első 10 főben, mert ebben az esetben önnek nincs konferencia díj fizetési kötelezettsége.

A jelentkezés az alábbi felületen a kiírás szerint február 28-ig, de lehetőség szerint minél előbb a megadott linkek egyikén:

Angulol:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfdjZObep5_NFZ6DReSobQKTlF08wBaWM01cClPEz3j6KJK-g/viewform

Németül:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4pbRJ2Ag414Dpvbp2l6eNGxLihZPu2N-Wkn1zv4HQ27dy_w/viewform

Franciául:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdi1p9_fwmoR0B5e80qSO0qBrFxQx11qqAPj7TtMVJWyHkFMA/viewform